2008. október 29., szerda

Rossz fiú - Bad boy

Jó fiú - Good boy

Reggel

Dani látása még nem egészen tisztult ki. Elforgatta a kulcsot a zárban. Majd, amilyen halkan csak tudta becsukta maga mögött. A szüleinek nem szabad megtudni, hogy ilyenkor ér haza. Átment az udvaron és belépett a házba, ahol még teljes csönd honolt. Hallotta apja szuszogását a felső emeletről. Feje pokolian fájt és járása is elég bizonytalan volt. Bement a fürdőbe arcot mosni. A fürdőben hatalmas káosz, pólók mindenhol, ruhák egymás hegyén-hátán belőlük pedig, mint zászlók meredeztek ki az üresen hagyott fogasok. Dani átlépte őket és megeresztette a csapot. A hideg víz megfagyasztotta a vért Dani ereiben, de neki most pont erre volt szüksége. Lemosta arcát, amit vastag sár borított, majd felnézett a tükörbe. Szemei vörösek voltak, aljukon hatalmas, lila táskákkal. Arca szürke, akár az élet, gödreiben még maradt egy kis sár, de nem törődött vele, sárgás fogaival magára vigyorgott és elindult felfelé a szobájába. Lábujjhegyen véve a lépcsőfokokat, ment felfelé, majd belopakodott szintén mocskos szobájába. Tulajdonképpen minden szoba rendetlen és mocskos volt a 35 éves házban. Levette a ruháit és egy szál alsógatyában bedőlt, meghúzatlan matracára. Magára terített egy vékony takarót.
"Azért jó buli volt bassz..." Ez volt utolsó gondolata mielőtt a hosszú álomnak adta volna magát.

Délután
Dani szeme kinyílt és sötétség fogadta. Ennyit aludtam? Ránézett a maga mellé ledobott mobiljára, 6:30. Kiugrott az ágyból, lerohant a földszintre. Apja és anyja még munkában voltak. Végig harcolta magát a szemetes folyosón, át a konyháig. Belenézett a kávés bögrébe, amiben még volt egy adag, mintha neki hagyták volna. Gyorsan megitta, bár még utána is szédült egy kicsit.
Benézett a hűtőbe. Sonka, sajt, kenyér, emésztés. Megint futni kezdett, a dolgozószoba felé a telefonhoz. Magához ragadta és visszafutott a szobájába. Behajította a telefont a megsárgult klaviatúra mellé, leült és benyomta a gépet. Közben a mobiljáért nyúlva, kinézett egy telefonszámot, majd tárcsázta.
- Csá. - szólt bele öt perc után a kagylóba.
- Cső. Mi va' már. Mit akarsz Dániella. - és felnevetett a vonal másik végén lévő fiatal hang.
- Igen, anyádat. Na szóval ma város?
- Felőlem OK. Menjünk! B'meg leisszuk magunkat. Van nálad?
- Van. 9-kor a házatok előtt.
- Ok, te szar!
Dani letette a telefont és még hallotta barátja harsány röhögését.
Jó buli lesz ma, sok csajjal gondolta magában Dani, miközben a fürdőszoba felé ment. Gondolatai végig kísérték az üres házban, míg nem elkezdett fürdeni.

Este
Dani fejébe csapta, arany dolláros baseball sapkáját és elindult a sötét városba. Szüleivel nem találkozott, valószínűleg túlóráztak. Bő farmernadrágja végig szántotta a sokféle színben pompázó avart. Fekete, kapucnis pulcsijának közepét egy hatalmas graffiti díszítette. Így ment hát a városba zsebében fűvel és elegendő pénzzel, egy jó estéhez.
Becsöngetett egy vörös téglás házhoz, ahonnan szinte szempillantás alatt előbukkant Dani, hasonlóan öltözött barátja. Kezükkel valami banda jelet mutattak, majd elindultak a városba. Mindketten rágyújtottak egy kék Helikonra. Fejük persze elkezdett szédülni és ettől láthatólag jobb kedvre derültek, mivel végig nevettek, mígnem leértek a belvárosba, a bolt elé. Dani elővette a diákigazolványát és kicserélte, egy az eddig zsebében rejtegetett személyire.
- Te tekerj egy Joe-t, addig megveszem a piát - és oda nyújtotta kis tasakját, csillogó szemű barátjához.
Dani bement a boltba és, mintha természetes lenne, levett a polcról egy üveg bort, narancslevet, és egy Kalinkát. Odament a pulthoz, amit alig ért fel.
- Ezeket kérném. - mondta és közben nem nézett az eladó szemébe.
- Elmúltál 18 fiam? - kérdezte a ráncos arcú, eladónő.
- El.
- Személyit.
Dani oda nyújtotta neki a hamis személyit. A nő hosszasan vizsgálgatta, hol a személyire, hol a srácra nézve.
- Vigyed. - mondta végül.
Dani élvezte a helyzetet, kiment barátjához, meglengette az üvegeket. Leültek az iskola elé megitták és elszívták mindenüket, majd elmentek egy kocsmába, utána vissza iskolájukhoz hányni, és megint ittak, és elmentek az iskolához és így tovább ment reggelig. Mikor Dani hazaért, kóválygott a feje, ezért észre sem vette, hogy igazolványa kiesett.

*

A pultos nő észrevette, hogy a fiú nadrágjából valami puhán leesik a bolt koszos csempéjére. A fiú diákigazolványa volt az, rajta pedig ez állt.
Kelemen Dániel.
Született: 1996. Augusztus 12.

Így telt Kelemen Dániel Október 28-adiája egy másik közegben, egy másik történetben "felnőve".
Ez a történet bizonyos szempontból a valóságon alapul, ami egy Október 26. napon csapott le rám.

Rossz fiú - Bad boy

Elolvasva az egészet ez a videó klip ugrott be. Szeretettel küldöm azoknak akik szeretik a Chemical Brothers-t.


1 megjegyzés:

Krizbo írta...

A kérdés, hogy Te melyik vagy, és melyiknek tartod magad? A két válasz vajon különbözni fog?